La prima vedere machiajul natural pare foarte ușor de realizat. Practic nu este deloc așa. Găsirea machiajului potrivit pentru un aspect natural poate fi un proces destul de complex.

Este important să găsești combinația perfectă pentru tenul tău astfel încât să nu obții un make-up nici prea luminos, nici prea întunecat. Pentru asta ai nevoie de puțină îndemânare, răbdare, exercițiu și de un ghid care să îți prezinte în detaliu etapele cu ajutorul cărora poți realiza un machiaj natural perfect.

Sugestia noastră este să porți culori aproape de tonul natural al pielii și să urmezi sfaturile și trucurile de mai jos dacă aspectul natural îți caracterizează personalitatea.


Caracteristicile machiajului natural de zi

Un machiaj de zi reușit trebuie să îndeplinească două caracteristici esențiale: discreție și naturalețe. Regula de bază este de a nu exagera. Un machiaj natural este foarte discret, chic și reușește să pună în evidență trăsăturile feței fără a încărca tenul.

Evită culorile închise sau glitter-ul. Eyeliner-ul poate fi folosit cu încredere atât timp cât nu exagerezi. Folosește în timpul zilei nuanțe de maro care evidențiază irisul. Eyeliner-ul sau creionul negru și mascara negru sunt folosite pentru a realiza un machiaj dramatic sau de seară.

Textura produselor este un alt element esențial în machiajul de zi. Cele mai potrivite texturi sunt cele strălucitoare. Așa că iluminatorul devine un produs indispensabil pentru acest timp de machiaj. Excesul de sebum trebuie ținut însă sub control. Nimeni nu își dorește să ajungă ”beculeț”. Astfel, matifierea tenului și păstrarea acestuia fresh pe parcursul zilei reprezintă o altă caracteristică a machiajului natural de zi.

Nu uitați de sprâncene. Este de preferat să le păstrați cât mai naturale, iar buzele să fie hidratate.


Cosmetice și ustensile indispensabile pentru realizarea machiajului natural de zi

Partea bună este că obținerea unui astfel de machiaj nu te obligă să-ți dai tot salariul pe produse de frumusețe. Ai nevoie de o trusă minimalistă formată din pudră de față, iluminator opțional, fond de ten, o paletă de farduri nude, un ruj sau un gloss hidratant în culori neutre, eyeliner și mascara.

Instrumente necesare pentru machiaj:
  • Pensulă pentru aplicarea pudrei
  • Burețel pentru aplicarea fondului de ten
  • Pensulă pentru fardului de ochi
  • Pensulă oblică pentru fardarea sprâncenelor
  • Soluție pentru a dezinfecta pensulele dupa folosire

Reguli pentru realizarea unui machiaj natural perfect

Hidratează-ți pielea înainte să te machiezi

Nu e noutate că secretul oricărui machiaj reușit e un ten sănătos. Asta e mai ales pentru un machiaj natural, în care atenția nu se concentrează pe un punct anume, precum buzele, ci pe față ca întreg.

Primul pas pe care trebuie să-l faci când vrei să te machiezi este să te speli pe față și să-ți aplici cremă hidratantă, potrivită fiecărui tip de ten. Abia apoi poți să te gândești la fond de ten, blush sau alte cosmetice.

Creează-ți propriul fond de ten

Aici nu e vorba de vreo reteță complicată de tipul DIY, ci de ceva mult mai simplu. Te-ai plâns întotdeaua că nu îți găsești un fond de ten care să ți se potrivească? Sunt fie prea închise pentru tenul tău, fie par să nu acopere nimic? Ai încercat să le combini?

Experimentează cu produsele de cosmetică și încearcă să amesteci două sau mai multe nuanțe până când vei găsi una care să ți se potrivească perfect. Foarte important este să fie de la același brand, în caz contrar riști să conțină ingrediente diferite și să nu se omogenizeze.

Ca idee nuanța fondului de ten trebuie să fie apropiată de nuanța pielii. Încearcă să eviți încărcarea tenului cu prea mult fond de ten pentru că riști să pierzi aspectul natural al machiajului.

Mai puțin rimel

Anul acesta sunt în centrul atenției genele. Așa că dacă vrei un machiaj natural reușit trebuie să ai grijă. Aici nu poate fi vorba de tuș, dar puțin rimel este recomandat. Cuvântul cheie este puțin.

Aplică rimelul câte puțin în zig-zag pe gene astfel încât să obții și un efect de volum și de răsucire a acestora. Excesul îl poți lua cu o perie de gene curată pe care o poți folosi după câteva minute de la aplicare.

Blush Discret

Blush-ul are puterea de a distruge sau de a salva un machiaj natural. Vrei puțină culoare în obraji, dar ți se pare mereu că aplici prea mult blush?

Dominic Skinner, un important make-up artist, are un truc simplu, dar de efect. Folosește blush-ul așa cum ai face-o în mod normal, după care treci ușor peste el cu pensula pe care ai folosit-o să-ți aplici pudra nude.


Ghid Pas cu Pas – Cum realizezi un machiaj natural de zi

1. Pregătirea tenului pentru aplicarea machiajului.
Pentru că ne dorim să avem un ten curat și luminos, este necesar să îl curățăm și să îl hidratăm cu produse adecvate tenului nostru.

Ritual de curățare a tenului trebuie urmat atât seara, cât și dimineața. În timpul nopții, pielea ta secretă în continuare sebum, iar în afară de asta, oricât de des îți speli lenjeria de pat, pe față tot se vor lipi tot felul de particule nedorite. Așadar, folosește întotdeauna un cleanser sau o apă micelară pentru tipul tău de ten.

Dacă nu îți vei curăța tenul înainte de machiaj, nu vei face decât să astupi grăsimea și murdăria în pori. În funcție de ten, poți folosi apoi o loțiune tonică care va închide porii și va lăsa pielea proaspătă și pregătită să absoarbă hidratarea.

În plus, este indicat ca o dată sau de două ori pe săptămână să îți exfoliezi pielea cu ajutorul unui scrub. Acest pas are rolul de a îndepărta celulele moarte și pentru a curăța în profunzime porii.

2. Machiajul tenului: Baza și Fondul de ten

Înainte de aplicarea fondului de ten folosește un primer pentru netezirea și catifelarea feței.

Baza de machiaj creează un fundal perfect pentru pașii următori, astfel încât fondul de ten si corectorul să se întindă uniform. De asemenea are rolul de a minimalizeaza aspectul porilor și al ridurilor, iar dacă vrei ca machiajul să reziste o perioadă mai lungă de timp, baza de machiaj este secretul.

Între fiecare pas, lasă un minut să treacă pentru a se urca produsul.Dupa ce s-a uscat baza poti aplica fondul de ten. Pentru un machiaj natural alege un fond de ten fluid, care să nu încarce.

Nuanța fondului de ten trebuie aleasă în funcție de nuanța tenului. Îl poti aplica cu degetele, cu un burețel sau cu o pensulă specială. Poți alege varianta care te ajută să întinzi fondul de ten cât mai uniform.

3. Machiajul tenului: Corectorul

Pentru a acoperi cearcănele și imperfecțiunile pielii, aplicăm corectorul. Alegerea corectorului se face în funcție de textura și modul de aplicare, dar și de problemele pe care le întâmpină tenul tău. Dacă ai nevoie de un corector doar pentru cearcăne alege unul cremos. Această textură nu usucă și este perfectă pentru pielea din zona ochilor. Pielea este mult mai sensibilă, subțire și are nevoie de hidratare.

Formulele color-corector reprezintă cea mai bună soluție atunci când vrei să maschezi vasele sparte sau anumite semne. Un corector verde are rolul de a camufla roșeața, iar pentru pete este de preferat să folosești un corector galben.Dacă ai tenul gras alege întodeauna un corector oil-free, fără parfum.

4. Machiajul tenului: Pudra și Blush-ul

Un element foarte important este pudra care fixează fondul de ten. Pentru primul machiaj al zilei este ideală pudra pulbere, iar pentru retușarea de pe parcursul zilei alege o pudră compactă.

Pudra are rolul de a îndepărta luciul dat de fondul de ton și de a-l fixa pe o perioadă îndelungată. Pudra trebuie să o aplici într-un strat fin, cu o pensulă sau un bureţel în zonele dificile, insistând în jurul ochilor dar şi pe pleoape, pentru a facilita aplicarea fardului. Optează pentru o pudră transparentă, uşoară, într-o nuanţă naturală apropiată tenului.

Blush-ul se alege în ton cu nuanțele pielii. Se întinde sub forma de arc ascendent, de la pomeți spre ureche. Pentru un aspect mai natural, blenduiește cantitatea de pe pensulă cu o mișcare descendentă spre obraz.

Ai grijă şi la textura produsului: pentru tenul uscat foloseşte farduri de obraz spumă sau cremoase, iar pentru tenul gras alege fardurile de obraz pudră. Arma secretă pentru a atrage atenția asupra anumitor trăsături ale fetei este iluminatorul. Conturul este pentru a defini umbrele de pe fată, iar iluminatorul este aplicat pe zonele unde cade în mod natural lumina. Ai grijă totuși la cantitate, pe zi se folosește foarte puțin.

5. Machiajul ochilor: Fard de pleoape și Mascara

Aplicarea fardului de pleoape este un pas interesant și oferă libertatea în exprimare a artistului din voi. Machiajul ochilor oferă machiajului un plus de personalitate. Tonurile se aleg în funcţie de nuanţa irisului și/sau de vestimentaţie. Nuanțele vor fi totuși pale pentru a păstra naturalețea dorită. Cheia machiajului perfect este uniformizarea culorilor, așa că blenduiți nuanțele până veți ajunge la o trece fină a tonurilor.

Putem alege ce mascara ne atrage mai mult: mascara pentru volum sau pentru alungire. Important este cum îl aplicăm:Aplică din centru până la exterior, făcând mici zig-zaguri cu pensula și ulterior curbându-le astfel încât rimelul să ajungă pe întreaga lungime a genelor.

6. Machiajul buzelor: Rujul

Pentru un machiaj natural, alegem un balsam de buze, gloss sau o nuanță apropiată buzelor, dar care să le pună în valoare. Important e ca aplicarea să se facă fără să se depăşească marginile buzelor. Ghidează-te după arcul lui cupidon și începe aplicarea nuanței dinspre centru către exterior.


Trucuri pentru machiajul natural

  • Nu uita de demachierea zilnică.
  • Tenul are nevoie de curățare și hidratare;
  • Folosește un corector cu o nuanță asemănătoare fondului de ten pentru a reduce vizibilitatea cearcănelor;
  • Alege nuanța fondului de ten apropiată de nuanța pielii;
  • Alege un blush discret în nuanțe de piersică sau roz-trandafiriu;
  • Folosește iluminatorul pentru mai multă luminozitate;
  • Alege culorile potrivite pentru fardul de ochi;
  • Alege culoarea sprâncenelor apropiată de cea a părului;
  • Nu exagera cu aplicarea pudrei deoarece va încărca tenul.
  • Folosește acest produs la final pentru fixarea machiajului;
  • Investește într-un exfoliant de buze și aplică un ruj sau balsam hidratant.