Despre Malvina Ișfan

Malvina Ișfan are 34 de ani și a absolvit Facultatea de Arte Plastice. Profesează ca make-up artist din 2015 și a lucrat cu numeroase persoane publice. Îi place zona de editorial și cea de glam. Îi place foarte mult domeniul de content creation. Face videouri și fotografii beauty și lucrează cu clienți internaționali.


Citește și alte știri despre Malvina Ișfan :

Cum a devenit Malvina Ișfan make-up artist?

Malvina Ișfan - Cum să devii make-up artist internațional|Podcast episodul 6


Malvina, ce pensule folosești la un machiaj?

  • două pensule pentru fond de ten;
  • două pensule concealer;
  • două pensule pentru pudră sub ochi, pudră pe față;
  • pensule pentru contur;
  • o pensulă de bază pentru ochi;
  • patru pensule de machiaj al ochilor;
  • o pensulă de buze.
  • pensula de blush, dacă folosesc highlighter.

Folosesc cam 20 pensule la o persoană. Și nu se repetă. Le spăl apoi.

Eu am pornit foarte greu. Nu-mi ajungeau pensulele să machiez 3 persoane una după alta. Prima dată am venit la Magazinul de Make-up și mi-am luat pensule Leonardo și mă simțeam cea mai tare.

Înveți cum să te adaptezi. Cum să le dezinfectezi, cum să le mai salvezi, cum să folosești aceeași pensulă pentru mai multe operațiuni. Te descurci.


Este dificil să machiezi vedete?

Este dificil prima oară. Pentru ca sunt o fire emotivă și mă intimidez foarte repede. Dar o dată ce treci de hop-ul acela. Ca și cu oricare alt om, se creează chimie sau nu se creează chimie. Dacă se creează chimie, mergi mai departe. Mi se pare mult mai important dacă este chimie, decât să machiezi bine.

Acum lucrez foarte bine cu Elena Gheorghe. Este una din iubitele noastre. Cu Mira lucrez chiar de când a început.

Am lucrat cu Theo Rose, pe care o iubesc din tot sufletul. Am machiat-o și pe Delia, care este o drăguță. O visătoare Delia, mă regăsesc în stilul ei. Am lucrat și cu Lora.

Toate sunt drăguțe. Vedetele sunt mult mai modeste decât noi oamenii normali.


Care a fost cea mai ciudată experiență a ta cu o vedetă?

Am avut una ciudată. Cred că m-a luat un pic ca și cum eu sunt acolo omul la datorie. Eu trebuie să stau oricât este ceasul. Indiferent că am programări. Și cumva m-a făcut să mă simt extrem de prost. A fost un moment eșuat pentru mine. Dar asta ține și de cât de bun comunicator aș fi putut să fiu eu. E foarte importantă comunicarea.


Cum gestionezi situația cu clientul dificil?

Cu răbdare, înțelegere, bun simț. În general în comunicarea interumană, momentul în care încercăm să fim cap-tare ambele persoane se alege praful. Iar în postura în care ne aflăm noi, cei care oferim un serviciu, trebuie să acceptăm faptul că ne confruntăm și cu situații dificile. Încerc să înțeleg și în general nu se creează situații tensionante. Sunt mici momente în care eu poate n-am înțeles ce vrea. Sau dânsa nu a știut să explice. Dar le depășim prin conversație. Din păcate de suferit are interiorul nostru, pentru că noi le acumulăm pe toate. Suntem oameni, iar clienții nu înțeleg acest lucru întotdeauna.

Aș vrea să punctez și ideea că se câștigă bine din machiaj. Lucrurile acestea se reflectă în prețurile mari ale serviciilor. Nu costă doar materialele, timpul este cea mai importantă resursă. Și bineînțeles noi, ca artiști, care ne consumăm creativitatea și energia.

Viața noastră este în permanentă viteză. Și am observat asta în toate domeniile. Și la noi cei care facem machiaj beauty și la cei care fac celebrități, cei care au branduri, cei care fac showuri. Meseria noastră se împarte pe foarte multe ramuri. Peste tot se trăiește în viteză. Eu în fiecare an îmi propun să nu mai fiu pe fugă. Dar nu reușesc. E imposibil. Te duce valul. Trebuie să fii pregătit pentru tensiunea asta.