Despre Malvina Ișfan

Malvina Ișfan are 34 de ani și a absolvit Facultatea de Arte Plastice. Clasele V-XII le-a făcut Liceul Nicolae Tonitza. A fost grafician, a desenat și a cochetat puțin și cu muzica. 

A devenit make-up artist pe la 27 ani și a lucrat cu numeroase persoane publice. Îi place zona de editorial și cea de glam. Îi place foarte mult domeniul de content creation. Face videouri și fotografii beauty și lucrează cu clienți internaționali.

La data interviului avea peste 340.000 de urmăritori pe Instagram și 800.000 pe Tik Tok.


Citește și alte știri despre Malvina Ișfan:

Cum a devenit Malvina Ișfan make-up artist?

Ce pensule make-up folosește Malvina Ișfan și ce vedete a machiat


La finalul interviului, Malvina ne-a spus: "A însemnat foarte mult pentru mine că am venit. Fiind închisă în studio nu mai știam ce este interacțiunea umană și a fost foarte drăguț să fiu alături de voi. Și vă mulțumesc că existați pentru că vă faceți treaba excelentă de când ați apărut pe piață, în 2012. Magazinul de Make-up chiar este un magazin important pentru mine. Sper să rămânem împreună."


Cum te-ai descrie ca make-up artist?

Mie îmi place foarte mult zona naturală. Știu că pare paradoxal dacă vă uitați pe Instagram-ul meu o să vedeți tot felul de nebunii. Dar mi se pare că orice nebunie ai face la ochi, oricâte culori ai folosi, dacă lași tenul curățel și natural, machiajul ăla devine o entitate, numai este o chestie greoaie pe care o porți. Devine parte din tine.

Mie mi se pare că de la ten pornește totul. În general când mă refer la un machiaj natural, mă refer la un ten natural. În rest mi-e îmi place zona fantezistă destul de mult. Bineînțeles că nu este o chestie pe care o porți pe stradă sau la un eveniment.

Dar cu ocazia pandemiei am putut să explorez zona asta. Am putut să lucrez foarte mult în studio, cu modelele mele și în intimitatea mea. Și să explorez lumea asta, un pic mai fantastică, un pic mai nerealistă.


Machiaj de beauty sau fashion - care este preferatul tău?

Depinde ce înțelegem prin fashion... Aș răspunde direct fashion. Dar uneori prin fashion nu înțelege toată lumea același lucru, așa că o să aleg beauty.


Cum ai reușit să devii make-up artist internațional?

Efectiv am lucrat. A fost anul acesta în care am avut mai mult timp. Și l-am fructificat la maxim. Am lucrat zilnic, lucrez încontinuu. Mi-am exersat încontinuu cu mine, că toți avem undeva un gol. Și avem lucruri pe care vrem să le poziționăm. Mi-am pus un target că vreau să postez zilnic chestii de calitate. Numai vreau să postez lucruri...Nu vreau să pun ceva care e drăguț, dar hai să postez.

Mi-am luat chestia cu Instagram-ul foarte în serios. Am lucrat foarte mult. Și am căutat cumva să lucrez cu modele cu care mă simțeam foarte bine. Și cumva a venit de la sine. Toate fetele sunt frumoase dacă ști să le pui în valoare.

Cum îmi aleg fetele? Eu caut genul acela de frumusețe naturală. Le găsesc pe Instagram. În general îmi place să găsesc fețe fresh, care nu au foarte multă experiență cu modelingul. Mi se pare că dau locurile mele, că oricum eu fac locuri extra. Unele sunt foarte stridente, la ochi mă refer. Îmi place să le pun pe niște fete care au încă inocență.


Cum ai adunat peste 340.000 de urmăritori pe Instagram?

Marea masă a urmaritorilor cred că sunt din S.U.A. N-am temele făcute. Prietenul meu știe mai bine că el manageriază pagina de Instagram.

Cum am reușit? Am muncit și am avut noroc, că nu se poate una fără alta. Într- o zi cineva mi-a semnalat că unul din filmulețele mele de Instagram este viral pe Tik Tok, eu neavând cont de Tik Tok. Cineva mi-a luat filmulețul și mi l-a pus pe tik tok fără să zică al cui e, zicând că e al lui. Avea 800 și ceva de mii de vizualizări. Am încercat eu ceva și nu mi-a ieșit.

Am avut o relație care m-a pus în contact care cu cineva de la Tik Tok România care mi-a spus așa: ”N-avem ce să facem. Pentru că acel cont este apărut prima oară pe Tik Tok. Nu putem să-l dăm joc este ca și cum ar fi al lui.

Am zis ”ok trebuie să-mi fac și eu cont de Tik Tok să-mi pun videourile”. Ca în caz că se mai întâmplă așa ceva să pot să fiu eu prima, cum ar veni, că e al meu, că așa funcționează. Și am început să fac chestia asta. Contul îl aveam deja, dar nu postam. Au venit oameni. A crescut de nu mi-a venit să cred. Era o nouă lume. Am trecut de la 400 de urmăritori.

Într-o zi am avut un clip care a devenit viral, am făcut 100 mii de urmăritori. A fost o explozie. Tik Tok-ul l-am făcut mai demult, dar am început să postez în octombrie. A crescut super repede cu video-ul ăla care a devenit viral și pe Instagram. Și cumva cei de pe Tik Tok au venit pe Instagram. Și s-a creat o frenezie mondială. Ăla a fost norocul meu.

Aia a fost intrarea mea și pe piața internațională. Țin minte și acum. Am folosit un pigment după care a innebunit toată lumea. Era un verde din ăla, cum e carapacea de gândăcel. Și cumva ăla a fost startul. 


Cum ai ajuns să colaborezi cu un brand internațional de cosmetice?

Iubitul meu, care mă susține cu toate forțele lui, știa că eu sunt obsedată de Pat McGrath, brand de cosmetice fondat de una dintre cele mai mari make-up artiste din lume, care a crescut foarte tare în anii 1990. Vrea să dea calitate și nu s-a lăsat niciodată de muncă. Chiar și când are un brand mare de cosmetice. Cumva mă regăsesc în etica ei de lucru. Vrea să fie artist înainte de orice. Și undeva prin 2015 și-a început brandul de cosmetice la standarde foarte înalte. Un brand de lux. Eu eram obsedată efectiv. Îmi curgeau ”toate balele”, când mă uitam. Are niște videouri superbe de prezentare.

Și tot oftam și îi ziceam iubitului meu că vreau și eu, dar e scump, dar nu știu ce...De ziua mea m-am trezit că mi-a cumpărat toate paletele. Și am început să lucrez cu ele. Am început să taghez. Și la foarte scurt timp am primit un like de la Pat McGrath. După ceva timp a început să-mi dea din ce în ce mai multe like-uri. M-a repostat. Am plâns de fericire, nu pot să mint. Nu pentru că m-a postat un brand internațional, ci pentru că era ea. Pe care o idolatrizez efectiv.

După aceea am primit un mesaj care m-a întrebat dacă aș fi interesată să colaborăm. Am zis da. A trecut un an. Nu s-a întâmplat nimic în acel an. Doar ne-am tatonat online. Nici nu știu dacă ar trebui să povestesc atât de mult..., dar pentru mine este foarte emotiv. Și anul trecut s-a concretizat o frumoasă colaborare. Ce înseamnă pentru mine? Este o realizare foarte mare. Pentru mine este ce-mi doresc să fac eu pentru sufletul meu. Prietenului meu îi rămân datoare și în viața de apoi...de inițiativa lui de a-mi face cadou paletele alea.


Cu ce alte branduri din străinătate ai lucrat?

Am lucrat cu Sigma Beauty. Sigma o vedeam peste tot pe clipurile de pe youtube, la toți creatorii de content. Fac pensule foarte mișto. Am lucrat cu Make Up Forever. Am avut o experiență de backstage. Am fost la Eurovision 2017. Am fost pentru echipa Elveției. La vremea respectivă în Elveția câștigase o trupă de români. Și era Miruna Mănescu care era prietenă foarte bună cu Ioana Cristea. Și m-au trimis pe mine. Și m-am dus. A fost o experiență superbă. Este adrenalină curată acolo. Un show live, de anvergura aia, nu prea se compară cu nimic.


De unde te inspiri?

Din modă cel mai mult, din fotografie, de la Pat McGrath, care îmi place la nebunie. Ce mai tare mă inspiră produsele în general. Când mă gândesc să fac un look, în primul rând modelul și produsele, texturile, culorile, astea sunt sursele mele de inspirație. Știu că ai foarte multe colaborări cu persoane publice.


Care este cel mai important sfat despre machiaj și înfrumusețare pe care l-ai da oricărei femei?

Curățenia tenului, îngrijirea tenului. Este foarte important dacă ai un ten curat poți să faci orice. Bine, nu zic acum, sunt fete care efectiv se luptă cu acnee de ani. Dar căutați un dermatolog bun. Întotdeauna se vor găsi soluții, cred eu că se poate ameliora. Asta ar fi cu tenul. După care aș sfătui evitați pe cât posibil, intervențiile artificiale la nivelul feței, prea tinerele, toate la timpul lor. La un moment dat un picuț este ok. Dar să fie îmbunătățiri nu să ne schimbe aspectul. La vedete prin fizicul lor, ele deja ”vând”, este altceva. Noi vorbim despre cum să fim fericite noi cu noi însene acasă.


La ce truc apelezi destul de des?

Cleștele de gene. Curbarea genelor cu cleștele, mi se pare că îți ridică toată fața. Mie îmi place foarte mult îmbujorarea. Mi se pare că te transformă. Trucuri să te machiezi repede. Un fond de ten, un rimel.


Care este produsul preferat și fără de care nu poți să stai?

Pudra Super matte loose powder de la Make Up For Ever. Nu se mai fabrică. Îmi plac foarte mult produsele Make Up For Ever. Oricât de multă pudră puneai, puteai s-o mături fără să rămână.


Ce vedete internaționale ți-ar plăcea să machiezi?

Pe Celine Dion. Numai ca să stau de vorbă cu ea. Numai ca să o ating. O iubesc. Am crescut cu ea. Eu eram adolescența aceea care la 13 ani plângea pe Celine Dion. Sunt convinsă că e machiată superb. Nu cred că aș putea să o machiez mai bine decât are ea deja echipă. E mereu țiplă.

Nu faceți nimic greșit puteți continua pe natural. Și nu vă fie teamă să vă jucați din când în când măcar cu un ruj, un rimel. Când mă întreabă lumea ce rimel să-și cumpere mi-e și rușine să zic: ”Du-te și ia-ți un maybelline, un essence. Chiar nu aș da banii pe un rimel. Hidratez foarte bine tenul înainte să mă apuc de machiaj. Nu folosesc primer. Folosesc cremă. Acum folosesc cerveaux. Mi se pare foarte bun și nepretențios. Am ajuns să numai pot fără el. Dar nu este singurul, sunt multe.

După ce am lucrat și cu Estee Lauder, mă îndoiesc că poate fi ceva mai uscat. Se poate aranja foarte frumos pe un ten hidratat. Orice fond de ten contează să ști să-l aplici. Baza mi se pare că este o chestie de marketing. Baza asta face, hidratează. Un strat de silicon dă iluzia că matifiază pe moment, dar ”a la long” este același rezultat, dacă ai tenul gras. Nu o să-ți țină machiajul încă 6 ore. Machiajul ține, doar că lucește tenul, atâta tot. Diferența dintre produse profesionale și ”home-use”.


Ce le recomanzi celor care sunt la început de drum?

Vă recomand să vă căutați în interiorul vostru ceea ce vă doriți să faceți. Cum vă vedeți peste 5 ani? Să vă căutați referințe în acea zonă. Să vedeți cum au făcut alții. Să vă documentați bine. Să o luați în serios. Să nu vă fie teamă. Să nu vă rețineți de la muncă. Toate se vor vedea în timp. Mi-a spus o fată că a postat 2 săptămâni sau 2 luni și nimic…. Postează zilnic 2 ani și apoi o să vezi roadele muncii tale. La mine așa a fost. Am muncit foarte mult vreo 4 ani și apoi dintr-o dată a înflorit. Investiția este pe termen lung.

Și acum machiez gratis. Sunt persoane pe care le iubesc din tot sufletul și machiez gratis. La început machiam jumătate gratuit. În orice domeniu produsul final, arată mult mai bine, decât sudoarea din spatele lui. Nu vă imaginați câtă sudoare este și la noi. Trebuie să fii stăpân pe tine. În urma oricărui efort care îl faci gratis, tu întotdeauna rămâi cu câte ceva. Înveți atunci care te va pregăti pentru momentul în care vei fi plătit. E foarte greu să afli ce îți dorești. Trebuie să-ți găsești o metodă. O problemă foarte mare este metoda: ”Știu ce vreau, dar cum?” Trebuie diversitate.