Una dintre cele mai interesante si la moda meserii ale ultimilor ani este cea de make-up artist.

Daca ai simtul culorii, al simetriei, al formei, dar si al frumusetii, ai putea face cariera intr-un domeniu care s-a extins destul de mult si care ofera multe oportunitati.

Astfel, un make-up artist iscusit ar putea lucra:

  • intr-un salon de cosmetica
  • la teatru
  • in televiziune
  • intr-un magazin de produse cosmetice: Sephora, Douglas, Marrionaud
  • pe cont propriu.


Cat castiga un make-up artist?

Castigurile financiare depind doar de priceperea si maiestria celor care aleg acest drum.


De ce calitati am nevoie pentru deveni make-up artist?

Meseria de make-up artist nu este una foarte usoara, pentru ca pe langa indemanare, presupune si simt artistic.

Pentru a practica aceasta meserie, trebuie sa ai simtul esteticului si sa fii creativ. Acestea ar fi principalele cerinte.

Apoi, cunostintele in cromatica sunt necesare, pentru ca in machiaj trebuie sa combini culorile, sa stii care sunt nuantele potrivite in functie de culoarea ochilor sau a fizionomiei.

Un bun make-up artist ar trebui sa fie un fin observator, sa comunice cu clienta sa si sa ii ofere cea mai buna solutie in materie de machiaj.

De asemenea, e bine sa ai cunostinte de hair-styling, pentru ca deseori va trebui sa adaptezi machiajul in functie de tunsoarea sau culoarea parului, ori de coafura.Ce studii trebuie sa urmez pentru a deveni make-up artist?

Pentru inceput, inscrie-te la un curs de machiaj in care sa inveti notiunile de baza. In aceasta meserie.

Dupa acest prim pas, ar fi indicat sa te angajezi in cadrul unui salon specializat pentru a-ti face "ucenicia".

In timp, inscrie-te la cursuri de diferite tipuri de machiaj. Practica este cea care formeaza mana, asa ca incepe de jos si urca toate treptele necesare.

Exista si scoli de make-up complete care iti ofera cursuri multiple, oportunitatea de a-ti forma mana inca de pe bancile scolii si, la final, chiar si o oferta de angajare. Depinde doar de tine daca preferi varianta facila, dar costisitoare sau pe cea mai putin rapida.


Cum obtin diploma acreditata

Asigura-te, insa, ca diplomele eliberate de respectivele scoli de machiaj sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei sau international.

In Romania, diplomele acreditate sunt eliberate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).

O diploma de make-up artist nu iti va asigura si un loc de munca, dar iti deschide noi orizonturi.


Promoveaza-te ca sa ai cliente

Promoveaza-te dupa absolvirea scolii de machiaj.

Pe langa varianta clasica de a te angaja la un salon, iti poti face un blog sau o pagina de Facebook in care sa oferi sfaturi cititoarelor tale si, de ce nu, sa obtii o clientela fidela.


Participa la cursuri de perfectionare

Apoi, nu trebuie sa uiti niciodata de perfectionare. Asa ca, in limita posibilitatilor financiare, urmeaza noi si noi cursuri, participa la diverse work-shopuri sau seminarii sau chiar la concursuri de make-up.