Pentru un machiaj perfect aveți nevoie de pensule de calitate, care să asigure acuratețe și rezistență. 

Sunt make-up artist de aproape 15 ani, iar în toți anii ăștia am testat zeci de pensule.

Căutam precum o maniacă, pentru că nimic nu mă mulțumea. Nici chiar cele mai lăudate pensule de pe piață. Erau ok, însă întotdeauna exista ceva ce nu-mi plăcea: fie le cădea părul sau se deteriorau rapid.


Despre pensulele de machiaj Leonardo

Pentru mine nu a existat brandul perfect, până când am primit un set complet de la Leonardo. Chiar a fost dragoste la prima atingere. 

Prima dată am testat pensulele sintetice: Leonardo 11, cu care eu aplic baza de machiaj, m-a convins din prima pentru că nu a lăsat urme de pensulă.

Despre Leonardo 13, pe care o folosesc la aplicarea fondului de ten, vă scriu doar ce spun clientele despre ea: “Andra, nu-i așa că îmi faci un masaj facial cu pensula aia minunată?”. Și cred că asta spune tot. Nu are rost să o mai laud. În plus, majoritatea clientelor au cumpărat-o pentru ele personal.


Pensule machiaj pentru anticearcăn

Leonardo 16 și Leonardo 18. Produsele s-au așezat perfect! Părul sintetic, mega calitativ!

Foarte moale, păr dens, tocmai pentru a nu lăsa urme de pensulă și pentru a fixa produsul fără prea mult chin.


Pensulele pentru fixare (pudră)

Leonardo 8 și Leonardo 5 sunt superbe! Pensule ca Leonardo 5 am mai întâlnit, însă Leonardo 8 este o pensulă must have în etuiul (suport pensule) oricărui make-up artist. Moale, catifelată, a așezat și a fixat pudra perfect sub ochi. Love it!

Pensula pentru conturare și iluminare Leonardo 6, din păr de capră: forme perfecte, utilizare ușoară, intensitate, blending, tot ce vreți. Ca și la celelalte, părul natural își face treaba așa cum trebuie.

Pensula pentru sprâncene Leonardo 46 mi-a apărut în cale, și de atunci, obsesie! Perfectă pentru conturul oricărui tip de sprâncene. Must have, chiar și pentru un machiaj de zi cu zi.
Pensule pentru machiajul ochilor

Nici nu știu cu ce să încep. Am testat mai întâi pensulele plate, din păr de samur Leonardo 21Leonardo 22 si Leonardo 23, care m-au uimit cu finețea lor, dar și cu “duritatea” lor, în același timp oferind instant intensitate produselor.


Pensule blending

Apoi am testat pensulele de blending și cut crease, din păr de veveriță Leonardo 30Leonardo 31 și Leonardo 32. Totul în urma lor a fost perfect. Sunt foarte moi, catifelate, ușoare. E o plăcere atât pentru mine, cât și pentru client.

Nu zgârie și nu atacă nici cel mai sensibil tip de piele. În plus, datorită calității firelor de păr, fardurile mele rămân intacte, nu se prăfuiesc, asa cum pățeam înainte cu alte mărci de pensule. Și e un amănunt important, sa stiti!

Ajungem și la pensulele de precizie, alea micuțe, pe care majoritatea le evită. E rău, să știți! Pentru că fără pensulele astea micuțe nu prea facem treabă. Și dacă mai sunt și super calitative și nu le am, e și mai rău! Așa, să revenim.

O să încep cu pensula Leonardo 34. Este un blender mic și drăgălaș, care mă ajută enorm la blenduirea zonelor înguste sau de precizie. Mă bucur tare că l-am întâlnit. Acum nu mă mai pot lipsi de el.


Pensule pentru aplicarea pigmentilor si a glitterelor

Pensulele Leonardo 43 și Leonardo 50 mă ajută la aplicarea pigmenților, a fardurilor metalice sau a glitterelor pe zonele înguste sau de detaliu. Sunt fascinante! Forma lor o să vă convingă pe loc, believe me!


Pensule eyeliner

Pensulele Leonardo 42Leonardo 44 și Leonardo 45 sunt speciale pentru eyeliner. Calitate maximă, le curăț de mai multe ori pe zi și nu se deteriorează.


Soluție de curățare pensule

Apropo, că tot am pomenit de curățare.

The best of the best: soluția de curățare și dezinfectare pensule de la Maqpro Paris este bestială. Curăță fără prea mult chin eyeliner-ul.

Despre cum curăță restul produselor nu vă mai povestesc pentru că e clară situația.

În concluzie, dragoste la prima… atingere! Absolut toate pensulele mi-au zâmbit. 

Mă rog, eu scriu în calitate de make-up artist, asta-i clar. Toți avem câte o slăbiciune. Pe ale mele le cunosc: pensulele și produsele de make-up. Fetelor, pensula contează enorm! Asta e o altă poveste, pe care o să o scriu cu altă ocazie.

Gama de pensule de machiaj Leonardo este mai amplă. Aș umple multe pagini, asa că vă las pe voi să le testați.

Leonardo m-a convins în totalitate! Și îi mulțumesc pentru asta.